GINESTARRE

PASTURES I RAMATS AL TERRITORI DE L'ÓS

Recuperació i manteniment de pastures i camins ramaders tradicionals i gestió forestal sostenible a l’entorn de la Vall de Cardós (Pallars Sobirà).

8 torns d'una setmana
OBRIM INSCRIPCIONS PRIMAVERA 20211

MASSÍS DE L'ORRI

EL GALL FER I LA FORÇA DE L'AIGUA

Bioenginyeria de paisatge, gestió forestal i manteniment de pastures al barranc de Port-Ainé i entorn del Massís de l’Orri (Pallars Sobirà).

7 torns d'una setmana   OBRIM INSCRIPCIONS PRIMAVERA 2021

ESPINAVELL

CAMINS I CABANES ENTRE FREIXEDES

Recuperació i manteniment de camins ramaders tradicionals i pastures a l’entorn de la Vall de Camprodon (Ripollès).

3 torns d'una setmana         OBRIM INSCRIPCIONS PRIMAVERA 2021

Info COVID-19 actualitzada 11.08.2020:

Amb motiu de la situació d'emergència sanitària LES CONDICIONS PRINCIPALS I LA POLÍTICA DE CANCEL·LACIÓ ES PODEN VEURE AFECTADES. A data de 24.07.2020 estem aplicant les resolucions i recomanacions oficials sobre la mobilitat de les persones decretada per la Generalitat de Catalunya per evitar i contenir els rebrots a les zones identificades de risc. Informació detallada als següents links amb l'exemple de la zona de Barcelona i extrapolable a les altres zones de Catalunya, de l'estat espanyol i de l'estranger considerades de risc: Decret GENCAT Barcelona   Mesures contenir brot Barcelona

 

Aquí podeu comprovar les restriccions de mobilitat a Catalunya (darrera actualització 25/08):

 

Seguint les recomanacions oficials, els participants que resideixin o facin vida a aquestes localitats no podran assistir al voluntariat.

Amb relació a les mesures preventives durant l'activitat, l'entitat es regeix per les recomanacions del Registre d'Entitats de Voluntariat Ambientals que podeu veure  en el següent link.

Ja hem començat amb ganes i il·lusió a ACTUAR al bosc aquest estiu! Ens veiem al bosc!

CONDICIONS PRINCIPALS*

  1. Cal ser major d'edat per participar. De 18 fins a 60 anys.

  2. Cal una condició física suficient per treballar a la muntanya (terreny amb pendent) i suportar puntualment inclemències meteorològiques (pluja/fred).

  3. No calen coneixements de cap mena, però sí ganes de treballar en equip i col·laborar en les tasques diàries del campament.

  4. El Projecte cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les despeses d'anada i tornada fins al projecte corren a càrrec dels participants.

  5. Cal dipositar una fiança de 120€ per a confirmar la inscripció que et serà retornada unes setmanes després de finalitzada l'estada de voluntariat. 

  6. El pagament de les donacions i el retorn de la fiança s'efectuarà per domiciliació bancària

  7. L'activitat, tal i com està plantejada actualment, malaurdament, no està adaptada a persones amb discapacitat.

  8. MESURA EXCEPCIONAL COVID 19: Cal complir amb la DECLARACIÓ RESPONSABLE

      Per què demanem una fiança? Condicions en cas de cancel·lació

 

*Consulta les condicions especials

DURADA

Les estades tenen una durada d'una setmana.

Arribem la tarda d'un dilluns i ens establim a l'allotjament previst per a cada projecte.

De dimarts a divendres: matinem, esmorzem, anem a treballar i dinem a bosc.

A mitja tarda tornem a l'allotjament on més tard s'ofereix el sopar. El dissabte fem una excursió i el diumenge al matí finalitza l'estada (dissabte tarda en el cas d'Espinavell).

ALIMENTACIÓ

El servei de cuina corre a càrrec de l’organització. Seguim una dieta equilibrada feta per una dietista. Mengem poca carn, productes ecològics i de Km.0 en la mesura del possible.

El menú és únic per a tots els participants: Vegetarians, celíacs i intolerants alimentaris, ho hauran de notificar en el formulari d'inscripció i ens intentem adaptar tant com sigui possible, tenint en compte les dificultats de la intendència. Si necessiteu algun producte en concret, us recomanem que el porteu de casa.

TRANSPORT

A tots els projectes s'hi pot arribar en transport públic. El primer i últim dia es recullen/entreguen els participants en un lloc concret per a cada projecte (el punt de trobada s’indica als participants amb plaça confirmada, amb antelació de dues setmanes a l’inici de l'estada de voluntariat).

 

El trasllat fins el campament es realitza amb vehicles de l'organització i/o vehicles dels participants, segons projecte.

 

Per minimitzar la petjada ecològica, l'organització enviarà als participants de cada setmana, un llistat de contactes per tal de compartir vehicles. 

ALLOTJAMENT

Al projecte a Ginestarre (Esterri de Cardós), ens allotgem sota cobert, en una antiga casa pairal en restauració: hi ha lliteres, però cal dur sac de dormir.

Al Projecte a Massís de l’Orri muntem un campament a l’aire lliure: cal sac de dormir, màrfega i tenda de campanya.

A Espinavell dormim en un refugi al mateix poble i només s'ha de portar sac de dormir.

Els participants col·laboren en les tasques d’intendència i manteniment de l’allotjament.

FEINES AL BOSC

Cada matí, en funció de les condicions del bosc i del grup, s'organitza la distribució de tasques.

L'equip del projecte orienta als participants en les feines. Col·laborem amb els propietaris dels boscos i amb gestors institucionals (ajuntaments, parcs naturals, enginyers forestals comarcals...).  

 

Les tasques varien en funció del projecte, consulta aquesta informació a la descripció de cada projecte.

EQUIPAMENT PERSONAL

Treballem entre 1.300 i 2.000 metres d'alçada, en clima d'alta muntanya, tant si neva com si plou. A l'estiu tant pot fer calor com fred!

 

Una roba adequada ens pot evitar moltes incomoditats. Aconsellem que porteu roba d'abric i també d'estiu (abrigar-se per capes), incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable.

 

És imprescindible unes botes de muntanya de canya mitja o alta i calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir, una motxilla petita de dia, cantimplora i una llanterna de butxaca.

 

Recomanem portar gorra, protecció solar, ulleres de sol, repel·lent d'insectes i allò que penseu que us pot ser útil a l'aire lliure.

Un equipatge/motxilla per persona.