top of page

ESPINAVELL
 

Cinquè any del projecte al recent creat Parc Natural de Capçaleres del Ter i del Freser.

Treballarem sota el cim del Costabona, al cap de la Vall de Camprodon. L'allotjament és al refugi Els Estudis, al poble d'Espinavell, municipi de Molló.

La finalitat és la de recuperar camins i pastures ja existents però en mal estat de conservació. Els camins són els que s’utilitzen per accedir a la carena de Siern, Salarca i Maçanells, paratges que limiten amb França.

Aquests camins són utilitzats per pujar els ramats a les parts altes, dintre del parc, però que el mateix bestiar els malmet i requereixen d’un manteniment.

En un entorn privilegiat, amb boscos de freixes i hàbitats molt singulars, plens d'aigua i elements tradicionals de pedra seca com murs i cabanes.

CONDICIONS ESPECIALS D’AQUEST PROJECTE

 

L’allotjament és refugi Els Estudis, al poble d'Espinavell, municipi de Molló. Hi ha lliteres i matalassos.

És recomanable portar sac de dormir i llençols per cobrir el matalàs.

El dissabte a la tarda finalitza l'estada.

TASQUES A CAMP

  • Recuperació de camins tradicionals ramaders.

  • Construcció d'elements amb fusta: passeres, rampes, baranes i similar.

Les tasques poden variar d’un any per l’altre i es decideixen en funció de les necessitats del projecte i de les persones implicades: veïns i veïnes, ramaderes, tècniques del parc natural i enginyeres forestals.

CONDICIONS PRINCIPALS

  1. Cal ser major d'edat per participar. De 18 fins a 88 anys.

  2. Cal una condició física suficient per treballar a la muntanya (inclinació) i suportar puntualment inclemències climatològiques (pluja / fred ).

  3. No calen coneixements de cap mena però sí ganes de treballar en equip i col·laborar en les tasques diàries del campament. És important tenir clar el motiu pel qual participes en el projecte: cooperar en la missió de l'entitat.

  4. Un dels nostres objectius és créixer com a organització i arribar a més gent per tal de difondre la nostra causa. És per això que només es permet realitzar una setmana de voluntariat a bosc aquesta temporada 2022.

  5. El Projecte cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les despeses d'anada i tornada fins al projecte corren a càrrec dels participants.

  6. Cal dipositar una fiança de 120 € per a confirmar la inscripció que et serà retornada un cop finalitzada l'estada de voluntariat. (Per què demanem una fiança?)

  7. Les activitats, malauradament, no estan habilitades per a persones amb discapacitat

 *Consulta les condicions especials

Per a qualsevol dubte, envia'ns aquest formulari i te'l resoldrem

Torns estiu 2023 - Només et pots inscriure a una setmana.
Inscripcions Març 2023

DURADA

L'estada té una durada d'una setmana.

Arribem la tarda d'un dilluns i ens establim al a la casa forta refugi lliure.

De dimarts a divendres: matinem, esmorzem, anem a treballar i dinem a bosc.

A mitja tarda tornem a l'allotjament on més tard s'ofereix el sopar. Dissabte fem una excursió i a la tarda finalitza l'estada.

ALLOTJAMENT

L'allotjament és al Refugi Els Estudis. Cal que porteu sac de dormir i llençol baixera per a cobrir el matlàs. Coixí aconsellable.

El servei de cuina corre a càrrec de l'organització i els participants col·laboren en les tasques d'intendència i manteniment
de l'allotjament.

ALIMENTACIÓ

Seguim una dieta equilibrada feta per una dietista. Mengem poca carn, productes ecològics i de Km.0 en la mesura que podem. Si necessiteu algun producte en concret, us el podeu portar de casa.

​El menú és únic per a tots els participants.

​Vegetarians, celíacs i intolerants alimentaris, ho hauran de notificar en el formulari d'inscripció.

TRANSPORT

A tots els projectes s'hi pot arribar en TRANSPORT PÚBLIC.

Punt de trobada: Al municioi de CAMPRODON a les 16.00h del dilluns d'inici de l'estada (davant del Petit Estany del Parc Mare de la Font).

El trasllat fins el campament es realitza amb vehicles de l'organització i/o vehicles dels participants, segons projecte.

 

Per minimitzar la petjada ecològica, l'organització enviarà als participants de cada setmana que així ho desitgin, un llistat de contactes per tal de compartir vehicles amb els altres participants.

EQUIPAMENT PERSONAL

Treballem entre 1.300 i 2.000 metres d'alçada, en clima d'alta muntanya, tant si neva com si plou, i a l'estiu també fa fred!

Una roba adequada ens pot evitar moltes incomoditats. Aconsellem que porteu roba d'abric, incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable.

És imprescindible un parell de botes de muntanya de canya alta i calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir, una motxilla petita de dia, cantimplora i una llanterna de butxaca.

Recomanem portar gorra, protecció solar, repel·lent d'insectes i allò que penseu que us pot ser útil a l'aire lliure.

Un equipatge/motxilla per persona.

bottom of page