top of page

LA NOSTRA MISSIÓ

“Promoure el manteniment, cura      i protecció del bosc i del paisatge en l’àmbit de muntanya mitjançant actuacions de silvicultura i gestió forestal,  i  fer  difusió  per  a  la    millora del bosc i la seva conservació.”

ELS BOSCOS DE MUNTANYA

Arreu del món entorn 1600 milions de persones depenem dels boscos de muntanya per a la purificació de l’aire que respirem i l’aigua que bevem, la captació de CO2 de l’atmosfera i la producció d’oxigen, la biodiversitat, la producció de fusta, fruits, bolets, mel i moltes altres matèries primeres, la retenció del sòl i protecció contra allaus i inundacions.

 

A Catalunya també depenem de la bona salut dels boscos  dels Pirineus per a assegurar-nos tots aquests beneficis.

 

Els boscos dels Pirineus formen la massa forestal més extensa del país i són majoritàriament de propietat pública perquè compleixen importants funcions que ens beneficien a tots, des dels petits pobles de muntanya fins a les grans ciutats. Per això són un gran exemple de la necessitat que tenim els humans de cuidar el nostre entorn natural.

 

Per això diem que el bosc no ens necessita, nosaltres necessitem el bosc!

 

L'ORGANITZACIÓ

Projecte Boscos de Muntanya som una entitat sense ànim de lucre que treballem per la conservació i la millora dels boscos i paisatges de muntanya als Pirineus catalans.

Projecte Boscos de Muntanya forma part de la Fundació Bergwaldprojekt, nascuda a Suïssa el 1987,  que avui dia és present a 4 països: Suïssa, Àustria, Alemanya i Catalunya.

El 2007 Bergwaldprojekt va arribar als Pirineus catalans per a donar resposta als reptes que es presenten als boscos de muntanya catalans, adaptant a la nostra realitat el model de Bergwaldprojekt Suïssa. Des de llavors, hem treballat de forma ininterrompuda apropant les persones al bosc i difonent els valors i els beneficis que ens proporcionen els boscos i paisatges de muntanya.

La nostra seu es troba a Llavorsí (Pallars Sobirà), un petit poble de muntanya al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Ens véns a fer una visita?

LES ESTADES

Creiem que la millor manera d’assolir el nostre propòsit és endinsar les persones al bosc. Organitzem estades de voluntariat per a adults, integrant els participants en les tasques de gestió forestal que prèviament acordem amb propietaris i gestors.

FORMA’N PART !

 

Vols ser part del projecte i fer-lo créixer? Fes-te soci/sòcia de Projecte Boscos de Muntanya o col·labora amb nosaltres com a empresa i ajuda’ns a seguir treballant pels boscos de muntanya.

bottom of page