ESTERRI DE CARDÓS
 

Aquest projecte és actiu des de 2016 a Ginestarre, un petit poble de muntanya pertanyent al municipi d’Esterri de Cardós, a la Vall de Cardós (Pallars Sobirà).

 

En aquesta petita vall ramadera i forestal s’hi troben espècies tan singulars com l'ós bru i el gall fer pirinenc, i hàbitats d’interès com els boscos de pi negre i els matollars de bàlec.

 

El projecte compta amb la col·laboració del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

CONDICIONS ESPECIALS D’AQUEST PROJECTE

 

L’allotjament és sota cobert, en una casa pairal de Ginestarre (Casa Bringué) que està essent restaurada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu. Les instal·lacions serien l'equivalent a un refugi lliure sense moltes comoditats però tenim lliteres i matalassos.

És recomanable portar sac de dormir, coixí i baixera per a posar sobre el matalàs.

TASQUES A CAMP

 • Recuperació i manteniment de pastures.

 • Millora de l’hàbitat forestal en boscos de pi negre i bedoll per reduir la densitat i afavorir la diversitat.

 • Recuperació i manteniment de camins ramaders tradicionals.

 • Suport a l’activitat ramadera.

Les tasques poden variar d’un any per l’altre i es decideixen en funció de les necessitats del projecte i de les persones implicades: veïns i veïnes, ramaderes, tècniques del parc natural i enginyeres forestals.

PROTOCOL DAVANT UN POSSIBLE CAS POSITIU EN COVID

Davant qualsevol situació de símptomes de COVID, les persones voluntàries es realitzaran el corresponent testatge per definir si ens trobem davant d'un cas positiu.
Partint d'aquest procediment:

 1. Si és POSITIU, haurà d'abandonar la setmana en qüestió.

 2. Si és NEGATIU i els símptomes perduraran, podrà seguir la seva activitat mantenint distàncies de seguretat i ús de màscara. S'hi sumaran altres normes indicades des de l'organització.

Ja hem començat amb ganes i il·lusió a ACTUAR al bosc aquest estiu! Ens veiem al Bosc

CONDICIONS PRINCIPALS

 1. Cal ser major d'edat per participar. De 18 fins a 88 anys.

 2. Cal una condició física suficient per treballar a la muntanya (inclinació) i suportar puntualment inclemències climatològiques (pluja / fred).

 3. No calen coneixements de cap mena però sí ganes de treballar en equip i col·laborar en les tasques diàries del campament. És important tenir clar el motiu pel qual participes en el projecte: cooperar en la missió de l'entitat.

 4. Un dels nostres objectius és créixer com a organització i arribar a més gent per tal de difondre la nostra causa. És per això que només es permet realitzar una setmana de voluntariat a bosc aquesta temporada 2022.

 5. El Projecte cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les despeses d'anada i tornada fins al projecte corren a càrrec dels participants.

 6. Cal dipositar una fiança de 120 € per a confirmar la inscripció que et serà retornada un cop finalitzada l'estada de voluntariat. (Per què demanem una fiança?)

*Consulta les condicions especials

DURADA

L'estada té una durada d'una setmana.

Arribem la tarda d'un dilluns i ens establim a la casa forta.

De dimarts a divendres: matinem, esmorzem, anem a treballar i dinem a bosc.

A mitja tarda tornem a l'allotjament on més tard s'ofereix el sopar. Dissabte fem una excursió i el diumenge al matí finalitza l'estada.

ALLOTJAMENT

L'allotjament és a Casa Bringué, una casa forta en procés de rehabilitació.  Cal que porteu sac de dormir i llençol baixera per a cobrir el matlàs. Coixí aconsellable.

El servei de cuina corre a càrrec de l'organització i els participants col·laboren en les tasques d'intendència i manteniment
de l'allotjament.

Per a qualsevol dubte, envia'ns aquest formulari i te'l resoldrem

Torns estiu 2022 - només et pots inscriure a una setmana.

ALIMENTACIÓ

Seguim una dieta equilibrada feta per una dietista. Mengem poca carn, productes ecològics i de Km.0 en la mesura que podem. Si necessiteu algun producte en concret, us el podeu portar de casa.

​El menú és únic per a tots els participants.

​Vegetarians, celíacs i intolerants alimentaris, ho hauran de notificar en el formulari d'inscripció.

TRANSPORT

A tots els projectes s'hi pot arribar en TRANSPORT PÚBLIC.

Punt de trobada: Al municioi de LLAVORSÍ a les 16.30h del dilluns d'inici de l'estada (davant del bar Bolunya).

El trasllat fins el campament es realitza amb vehicles de l'organització i/o vehicles dels participants, segons projecte.

 

Per minimitzar la petjada ecològica, l'organització enviarà als participants de cada setmana que així ho desitgin, un llistat de contactes per tal de compartir vehicles amb els altres participants.

EQUIPAMENT PERSONAL

Treballem entre 1.300 i 2.000 metres d'alçada, en clima d'alta muntanya, tant si neva com si plou, i a l'estiu també fa fred!

Una roba adequada ens pot evitar moltes incomoditats. Aconsellem que porteu roba d'abric, incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable.

És imprescindible un parell de botes de muntanya de canya alta i calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir, una motxilla petita de dia, cantimplora i una llanterna de butxaca.

Recomanem portar gorra, protecció solar, repel·lent d'insectes i allò que penseu que us pot ser útil a l'aire lliure.

Un equipatge/motxilla per persona.