top of page

BOSC DE VIRÓS
 

El Bosc de Virós, a la Vall Ferrera, inclou la única fageda que trobem a la comarca del Pallars Sobirà.  La fageda de Virós és un hàbitat forestal singular, d’alt interès ecològic i prioritari per al Parc Natural de l’Alt Pirineu.


Virós és un bosc municipal i una de les principals fonts de recursos econòmics   dels habitants de la vall al llarg de molts anys. Cal destacar-ne l'aprofitament dels recursos naturals que se n'ha fet des de l'època romana - fa uns 2.000 anys - i que, encara ara, se'n conserva la seva empremta en forma de mines de ferro, places carboneres o prats de dall amb les seves bordes.


A nivell forestal, en aquest bosc hi predominen principalment exemplars de pi roig, pi negre, faigs i, puntualment, avets i bedolls i bosquetons de roures, d’avellaners i de trèmols. A les parts més altes hi trobem també el gall fer.

IMG-20210919-WA0046.jpg

TASQUES A CAMP

  • Millora de l’hàbitat forestal de la fageda del Bosc de Virós per reduir la densitat de pins i afavorir una major densitat de peus de llavor de faig que permeti a la llarga una millor estructura de la fageda.

Les tasques poden variar d’un any per l’altre i es decideixen en funció de les necessitats del projecte i de les persones implicades: veïns i veïnes, ramaderes, tècniques del parc natural i enginyeres forestals.

Per a qualsevol dubte, contacta amb l'organització

DURADA

L'estada té una durada d'una setmana.

Arribem la tarda d'un dilluns i ens establim al refugi.

De dimarts a divendres: matinem, esmorzem, anem a treballar i dinem a bosc.

A mitja tarda tornem a l'allotjament on més tard s'ofereix el sopar. Dissabte fem una excursió i al migdia finalitza l'estada.

ALLOTJAMENT

L'allotjament es realitza al Refugi Gall Fer, a 1.700m d'altitud. Cal que porteu sac de dormir.

El servei de cuina corre a càrrec de l'organització i els participants col·laboren en les tasques d'intendència i manteniment
de l'allotjament.

ALIMENTACIÓ

Seguim una dieta equilibrada feta per una dietista. Mengem poca carn, productes ecològics i de Km.0 en la mesura que podem. 

​El menú és únic per a tots els participants.

​Vegetarians, celíacs i intolerants alimentaris, ho hauran de notificar en el formulari d'inscripció. No tenim pa per celíacs.

TRANSPORT

A tots els projectes s'hi pot arribar en TRANSPORT PÚBLIC.

Punt de trobada: Al municipi de LLAVORSÍ a les 16.30h del dilluns d'inici de l'estada (davant de la piscina municipal).

El trasllat fins el refugi es realitza amb vehicles de l'organització i/o vehicles dels participants, segons projecte.

EQUIPAMENT PERSONAL

Treballem entre 1.400 i 1.900 metres d'alçada, en clima d'alta muntanya, tant si neva com si plou, a la tardor!

Una roba adequada ens pot evitar moltes incomoditats. Aconsellem que porteu roba d'abric, incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable.

És imprescindible un parell de botes de muntanya de canya alta i calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir, una motxilla petita de dia, cantimplora i una llanterna de butxaca.

Recomanem portar gorra, protecció solar, repel·lent d'insectes i allò que penseu que us pot ser útil a l'aire lliure.

Un equipatge/motxilla per persona.

bottom of page