top of page

MASSÍS DE L'ORRI
 

El Massís de l'Orri, al Parc Natural de l'Alt Pirineu, és el primer gran pic al sud del Pallars Sobirà i una magnífica atalaia al sostre del Pirineu català, la Pica d'Estats.

És una muntanya amb llarga tradició de pastures d'estiu, terra de pas entre el Pallars i l'Alt Urgell a través del Port del Cantó i actualment també acull l'estació d'esquí més al sud del Pallars, Port-Ainé.

 

A nivell forestal, predominen els boscos de pi roig i bedoll en l’estatge montà, per sota dels 1.800 m, amb alguns rodals de roures. Més amunt, al domini subalpí (entre els 1.800 m i els 2.300 m), el protagonista absolut és el pi negre, formant boscos on hi habita el gall fer pirinenc, una de les espècies més emblemàtiques del Parc Natural de l’Alt Pirineu i que actualment es troba amenaçada.

TASQUES A CAMP

 • Construccions amb fusta aplicant tècniques de bioenginyeria per a reduir l'erosió i les esllavissades en barrancs.

 • Millora de l’hàbitat forestal en boscos de pi negre i bedoll per reduir la densitat i afavorir la diversitat.

 • Recuperació i obertura de camins forestals.

 • Col·laboració en censos de població de gall fer amb experts de l'Administració.

Les tasques poden variar d’un any per l’altre i es decideixen en funció de les necessitats del projecte i de les persones implicades: veïns i veïnes, ramaderes, tècniques del parc natural i enginyeres forestals.

CONDICIONS PRINCIPALS

 1. Cal ser major d'edat per participar. De 18 fins a 88 anys.

 2. Cal una condició física suficient per treballar a la muntanya (inclinació) i suportar puntualment inclemències climatològiques (pluja / fred).

 3. No calen coneixements de cap mena però sí ganes de treballar en equip i col·laborar en les tasques diàries del campament. És important tenir clar el motiu pel qual participes en el projecte: cooperar en la missió de l'entitat.

 4. Un dels nostres objectius és créixer com a organització i arribar a més gent per tal de difondre la nostra causa. És per això que només es permet realitzar una setmana de voluntariat a bosc aquesta temporada 2022.

 5. El Projecte cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les despeses d'anada i tornada fins al projecte corren a càrrec dels participants.

 6. Cal dipositar una fiança de 120 € per a confirmar la inscripció que et serà retornada un cop finalitzada l'estada de voluntariat. (Per què demanem una fiança?)

 7. Les activitats, maluradament, no estan adaptades a persones amb discapacitat

 *Consulta les condicions especials

Per a qualsevol dubte envia'ns aquest formulari i te'l resoldrem

Torns estiu 2023- només et pots inscriure a una setmana.
Inscripcions Març 2023

DURADA

L'estada té una durada d'una setmana.

Arribem la tarda d'un dilluns i ens establim al prat amb les tendes de campanya.

De dimarts a divendres: matinem, esmorzem, anem a treballar i dinem a bosc.

A mitja tarda tornem a l'allotjament on més tard s'ofereix el sopar. Dissabte fem una excursió i el diumenge al matí finalitza l'estada.

ALLOTJAMENT

L'allotjament es realitza amb tendes de campanya  Cal que porteu sac de dormir, màrfega i tenda de campanya.

El servei de cuina corre a càrrec de l'organització i els participants col·laboren en les tasques d'intendència i manteniment
de l'allotjament.

ALIMENTACIÓ

Seguim una dieta equilibrada feta per una dietista. Mengem poca carn, productes ecològics i de Km.0 en la mesura que podem. Si necessiteu algun producte en concret, us el podeu portar de casa.

​El menú és únic per a tots els participants.

​Vegetarians, celíacs i intolerants alimentaris, ho hauran de notificar en el formulari d'inscripció.

TRANSPORT

A tots els projectes s'hi pot arribar en TRANSPORT PÚBLIC.

Punt de trobada: Al municioi de RIALP a les 16.30h del dilluns d'inici de l'estada (davant la farmàcia del poble).

El trasllat fins el campament es realitza amb vehicles de l'organització i/o vehicles dels participants, segons projecte.

 

Per minimitzar la petjada ecològica, l'organització enviarà als participants de cada setmana que així ho desitgin, un llistat de contactes per tal de compartir vehicles amb els altres participants.

EQUIPAMENT PERSONAL

Treballem entre 1.300 i 2.000 metres d'alçada, en clima d'alta muntanya, tant si neva com si plou, i a l'estiu també fa fred!

Una roba adequada ens pot evitar moltes incomoditats. Aconsellem que porteu roba d'abric, incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable.

És imprescindible un parell de botes de muntanya de canya alta i calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir i màrfega, una motxilla petita de dia, cantimplora, una llanterna de butxaca i la tenda de campanya.

Recomanem portar gorra, protecció solar, repel·lent d'insectes i allò que penseu que us pot ser útil a l'aire lliure.

Un equipatge/motxilla per persona.

bottom of page