ESPINAVELL

CAMINS I CABANES ENTRE FREIXEDES 

Tercer any del projecte al recent creat Parc Natural de Capçaleres del Ter i del Freser.

Treballarem sota el cim del Costabona, al cap de la Vall de Camprodon. L'allotjament és al refugi Els Estudis, al poble d'Espinavell, municipi de Molló.

La finalitat és la de recuperar camins i pastures ja existents però en mal estat de conservació. Els camins són els que s’utilitzen per accedir a la carena de Siern, Salarca i Maçanells, paratges que limiten amb França.

Aquests camins són utilitzats per pujar els ramats a les parts altes, dintre del parc, però que el mateix bestiar els malmet i requereixen d’un manteniment.

En un entorn privilegiat, amb boscos de freixes i hàbitats molt singulars, plens d'aigua i elements tradicionals de pedra seca com murs i cabanes.

CONDICIONS ESPECIALS D’AQUEST PROJECTE

 

L’allotjament és refugi Els Estudis, al poble d'Espinavell, municipi de Molló. Hi ha lliteres i matalassos.

És recomanable portar sac de dormir i llençols per cobrir el matalàs.

El dissabte a la tarda finalitza l'estada.

TASQUES A CAMP

  • Recuperació de camins tradicionals ramaders

  • Desbrossament i restauració de cabanes i murs de pedra seca

  • Construcció d'elements amb fusta: passeres, rampes, baranes i similars.

  • Instal·lació d'elements de senyalització.

Info COVID-19 actualitzada 11.08.2020:

Amb motiu de la situació d'emergència sanitària LES CONDICIONS PRINCIPALS I LA POLÍTICA DE CANCEL·LACIÓ ES PODEN VEURE AFECTADES. A data de 24.07.2020 estem aplicant les resolucions i recomanacions oficials sobre la mobilitat de les persones decretada per la Generalitat de Catalunya per evitar i contenir els rebrots a les zones identificades de risc. Informació detallada als següents links amb l'exemple de la zona de Barcelona i extrapolable a les altres zones de Catalunya, de l'estat espanyol i de l'estranger considerades de risc: Decret GENCAT Barcelona   Mesures contenir brot Barcelona

 

Aquí podeu comprovar les restriccions de mobilitat a Catalunya (darrera actualització 25/08):

 

Seguint les recomanacions oficials, els participants que resideixin o facin vida a aquestes localitats no podran assistir al voluntariat.

Amb relació a les mesures preventives durant l'activitat, l'entitat es regeix per les recomanacions del Registre d'Entitats de Voluntariat Ambientals que podeu veure  en el següent link.

Ja hem començat amb ganes i il·lusió a ACTUAR al bosc aquest estiu! Ens veiem al bosc!

CONDICIONS PRINCIPALS

  1. Cal ser major d'edat per participar. De 18 fins a 88 anys.

  2. Cal una condició física suficient per treballar a la muntanya (inclinació) i suportar puntualment inclemències climatològiques (pluja / fred ).

  3. No calen coneixements de cap mena però sí ganes de treballar en equip i col·laborar en les tasques diàries del campament.

  4. El Projecte cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les despeses d'anada i tornada fins al projecte corren a càrrec dels participants.

  5. Cal dipositar una fiança de 120 € per a confirmar la inscripció que et serà retornada un cop finalitzada l'estada de voluntariat. (Per què demanem una fiança?)

  6. Les activitats, malauradament, no estan habilitades per a persones amb discapacitat

 *Consulta les condicions especials

Per a qualsevol dubte, envia'ns aquest formulari i te'l resoldrem

3 torns ESTIU 2021 - només et pots inscriure a una setmana per projecte cada any, Sí que pots repetir a diferents projectes durant el mateix any.

DURADA

L'estada té una durada d'una setmana.

Arribem la tarda d'un dilluns i ens establim al a la casa forta refugi lliure.

De dimarts a divendres: matinem, esmorzem, anem a treballar i dinem a bosc.

A mitja tarda tornem a l'allotjament on més tard s'ofereix el sopar. Dissabte fem una excursió i a la tarda finalitza l'estada.

ALLOTJAMENT

L'allotjament és al Refugi Els Estudis. Cal que porteu sac de dormir i llençol baixera per a cobrir el matlàs. Coixí aconsellable.

El servei de cuina corre a càrrec de l'organització i els participants col·laboren en les tasques d'intendència i manteniment
de l'allotjament.

ALIMENTACIÓ

Seguim una dieta equilibrada feta per una dietista. Mengem poca carn, productes ecològics i de Km.0 en la mesura que podem. Si necessiteu algun producte en concret, us el podeu portar de casa.

​El menú és únic per a tots els participants.

​Vegetarians, celíacs i intolerants alimentaris, ho hauran de notificar en el formulari d'inscripció.

TRANSPORT

A tots els projectes s'hi pot arribar en TRANSPORT PÚBLIC.

Punt de trobada: Al municioi de CAMPRODON a les 16.00h del dilluns d'inici de l'estada (davant del Petit Estany del Parc Mare de la Font).

El trasllat fins el campament es realitza amb vehicles de l'organització i/o vehicles dels participants, segons projecte.

 

Per minimitzar la petjada ecològica, l'organització enviarà als participants de cada setmana que així ho desitgin, un llistat de contactes per tal de compartir vehicles amb els altres participants.

EQUIPAMENT PERSONAL

Treballem entre 1.300 i 2.000 metres d'alçada, en clima d'alta muntanya, tant si neva com si plou, i a l'estiu també fa fred!

Una roba adequada ens pot evitar moltes incomoditats. Aconsellem que porteu roba d'abric, incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable.

És imprescindible un parell de botes de muntanya de canya alta i calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir, una motxilla petita de dia, cantimplora i una llanterna de butxaca.

Recomanem portar gorra, protecció solar, repel·lent d'insectes i allò que penseu que us pot ser útil a l'aire lliure.

Un equipatge/motxilla per persona.