MASSÍS DE L'ORRI

EL GALL FER I LA FORÇA DE L'AIGUA

El Massís de l'Orri, al Parc Natural de l'Alt Pirineu, és el primer gran pic al sud del Pallars Sobirà i una magnífica atalaia al sostre del Pirineu català, la Pica d'Estats.

És una muntanya amb llarga tradició de pastures d'estiu, terra de pas entre el Pallars i l'Alt Urgell a través del Port del Cantó i actualment també acull l'estació d'esquí més al sud del Pallars, Port-Ainé.

 

A nivell forestal, predominen els boscos de pi roig i bedoll en l’estatge montà, per sota dels 1.800 m, amb alguns rodals de roures. Més amunt, al domini subalpí (entre els 1.800 m i els 2.300 m), el protagonista absolut és el pi negre, formant boscos on hi habita el gall fer pirinenc, una de les espècies més emblemàtiques del Parc Natural de l’Alt Pirineu i que actualment es troba amenaçada.

TASQUES A CAMP

  • Construccions amb fusta aplicant tècniques de bioenginyeria per a reduir l'erosió i les esllavissades en barrancs.

  • Millora de l’hàbitat forestal en boscos de pi negre i bedoll per reduir la densitat i afavorir la diversitat.

  • Recuperació i obertura de camins forestals.

  • Col·laboració en censos de població de gall fer amb experts de l'Administració.

Info COVID-19 actualitzada 11.08.2020:

Amb motiu de la situació d'emergència sanitària LES CONDICIONS PRINCIPALS I LA POLÍTICA DE CANCEL·LACIÓ ES PODEN VEURE AFECTADES. A data de 24.07.2020 estem aplicant les resolucions i recomanacions oficials sobre la mobilitat de les persones decretada per la Generalitat de Catalunya per evitar i contenir els rebrots a les zones identificades de risc. Informació detallada als següents links amb l'exemple de la zona de Barcelona i extrapolable a les altres zones de Catalunya, de l'estat espanyol i de l'estranger considerades de risc: Decret GENCAT Barcelona   Mesures contenir brot Barcelona

 

Aquí podeu comprovar les restriccions de mobilitat a Catalunya (darrera actualització 25/08):

 

Seguint les recomanacions oficials, els participants que resideixin o facin vida a aquestes localitats no podran assistir al voluntariat.

Amb relació a les mesures preventives durant l'activitat, l'entitat es regeix per les recomanacions del Registre d'Entitats de Voluntariat Ambientals que podeu veure  en el següent link.

Ja hem començat amb ganes i il·lusió a ACTUAR al bosc aquest estiu! Ens veiem al bosc!

CONDICIONS PRINCIPALS

  1. Cal ser major d'edat per participar. De 18 fins a 88 anys.

  2. Cal una condició física suficient per treballar a la muntanya (inclinació) i suportar puntualment inclemències climatològiques (pluja / fred ).

  3. No calen coneixements de cap mena però sí ganes de treballar en equip i col·laborar en les tasques diàries del campament.

  4. El Projecte cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les despeses d'anada i tornada fins al projecte corren a càrrec dels participants.

  5. Cal dipositar una fiança de 120 € per a confirmar la inscripció que et serà retornada un cop finalitzada l'estada de voluntariat. (Per què demanem una fiança?)

  6. Les activitats, maluradament, no estan adaptades a persones amb discapacitat

 *Consulta les condicions especials

DURADA

L'estada té una durada d'una setmana.

Arribem la tarda d'un dilluns i ens establim al prat amb les tendes de campanya.

De dimarts a divendres: matinem, esmorzem, anem a treballar i dinem a bosc.

A mitja tarda tornem a l'allotjament on més tard s'ofereix el sopar. Dissabte fem una excursió i el diumenge al matí finalitza l'estada.

ALLOTJAMENT

L'allotjament es realitza amb tendes de campanya  Cal que porteu sac de dormir, màrfega i tenda de campanya.

El servei de cuina corre a càrrec de l'organització i els participants col·laboren en les tasques d'intendència i manteniment
de l'allotjament.

Per a qualsevol dubte envia'ns aquest formulari i te'l resoldrem

7 torns setmanals estiu 2021- només et pots inscriure a una setmana per projecte cada any, Sí que pots repetir entre projectes durant el mateix any.

ALIMENTACIÓ

Seguim una dieta equilibrada feta per una dietista. Mengem poca carn, productes ecològics i de Km.0 en la mesura que podem. Si necessiteu algun producte en concret, us el podeu portar de casa.

​El menú és únic per a tots els participants.

​Vegetarians, celíacs i intolerants alimentaris, ho hauran de notificar en el formulari d'inscripció.

TRANSPORT

A tots els projectes s'hi pot arribar en TRANSPORT PÚBLIC.

Punt de trobada: Al municioi de RIALP a les 16.30h del dilluns d'inici de l'estada (davant la farmàcia del poble

El trasllat fins el campament es realitza amb vehicles de l'organització i/o vehicles dels participants, segons projecte.

 

Per minimitzar la petjada ecològica, l'organització enviarà als participants de cada setmana que així ho desitgin, un llistat de contactes per tal de compartir vehicles amb els altres participants.

EQUIPAMENT PERSONAL

Treballem entre 1.300 i 2.000 metres d'alçada, en clima d'alta muntanya, tant si neva com si plou, i a l'estiu també fa fred!

Una roba adequada ens pot evitar moltes incomoditats. Aconsellem que porteu roba d'abric, incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable.

És imprescindible un parell de botes de muntanya de canya alta i calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir i màrfega, una motxilla petita de dia, cantimplora, una llanterna de butxaca i la tenda de campanya.

Recomanem portar gorra, protecció solar, repel·lent d'insectes i allò que penseu que us pot ser útil a l'aire lliure.

Un equipatge/motxilla per persona.