top of page

ESTERRI DE CARDÓS

PASTURES I RAMATS AL TERRITORI DE L'ÓS

Recuperació i manteniment de pastures i camins ramaders tradicionals i gestió forestal sostenible a l’entorn de la Vall de Cardós (Pallars Sobirà).

OBRIM INSCRIPCIONS AL MARÇ 2023

MASSÍS DE L'ORRI

EL GALL FER I LA FORÇA DE L'AIGUA

Bioenginyeria de paisatge, gestió forestal i manteniment de pastures al barranc de Port-Ainé i entorn del Massís de l’Orri (Pallars Sobirà).

OBRIM INSCRIPCIONS AL MARÇ 2023

ESPINAVELL

CAMINS I CABANES ENTRE FREIXEDES

Recuperació i manteniment de camins ramaders tradicionals i pastures a l’entorn de la Vall de Camprodon (Ripollès).

OBRIM INSCRIPCIONS AL MARÇ 2023

CONDICIONS PRINCIPALS*

  1. Cal ser major d'edat per participar. De 18 fins a 88 anys.

  2. Cal una condició física suficient per treballar a la muntanya (terreny amb pendent) i suportar puntualment inclemències meteorològiques (pluja/fred).

  3. No calen coneixements de cap mena, però sí ganes de treballar en equip i col·laborar en les tasques diàries del campament.

  4. El Projecte cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les despeses d'anada i tornada fins al projecte corren a càrrec dels participants.

  5. Cal dipositar una fiança de 120€ per a confirmar la inscripció que et serà retornada unes setmanes després de finalitzada l'estada de voluntariat. 

  6. El pagament de les donacions i el retorn de la fiança s'efectuarà per domiciliació bancària

  7. L'activitat, tal i com està plantejada actualment, malaurdament, no està adaptada a persones amb discapacitat.

  8. MESURA EXCEPCIONAL COVID 19: Cal complir amb la DECLARACIÓ RESPONSABLE

      Per què demanem una fiança? Condicions en cas de cancel·lació

 

*Consulta les condicions especials

ALLOTJAMENT

Al projecte a Ginestarre (Esterri de Cardós), ens allotgem sota cobert, en una antiga casa pairal en restauració: hi ha lliteres, però cal dur sac de dormir.

Al Projecte a Massís de l’Orri muntem un campament a l’aire lliure: cal sac de dormir, màrfega i tenda de campanya.

A Espinavell dormim en un refugi al mateix poble i només s'ha de portar sac de dormir.

Els participants col·laboren en les tasques d’intendència i manteniment de l’allotjament.

DURADA

Les estades tenen una durada d'una setmana.

Arribem la tarda d'un dilluns i ens establim a l'allotjament previst per a cada projecte.

De dimarts a divendres: matinem, esmorzem, anem a treballar i dinem a bosc.

A mitja tarda tornem a l'allotjament on més tard s'ofereix el sopar. El dissabte fem una excursió i el diumenge al matí finalitza l'estada (dissabte tarda en el cas d'Espinavell).

ALIMENTACIÓ

El servei de cuina corre a càrrec de l’organització. Seguim una dieta equilibrada feta per una dietista. Mengem poca carn, productes ecològics i de Km.0 en la mesura del possible.

El menú és únic per a tots els participants: Vegetarians, celíacs i intolerants alimentaris, ho hauran de notificar en el formulari d'inscripció i ens intentem adaptar tant com sigui possible, tenint en compte les dificultats de la intendència. Si necessiteu algun producte en concret, us recomanem que el porteu de casa.

TRANSPORT

A tots els projectes s'hi pot arribar en transport públic. El primer i últim dia es recullen/entreguen els participants en un lloc concret per a cada projecte (el punt de trobada s’indica als participants amb plaça confirmada, amb antelació de dues setmanes a l’inici de l'estada de voluntariat).

 

El trasllat fins el campament es realitza amb vehicles de l'organització i/o vehicles dels participants, segons projecte.

 

Per minimitzar la petjada ecològica, l'organització enviarà als participants de cada setmana, un llistat de contactes per tal de compartir vehicles. 

FEINES AL BOSC

Cada matí, en funció de les condicions del bosc i del grup, s'organitza la distribució de tasques.

L'equip del projecte orienta als participants en les feines. Col·laborem amb els propietaris dels boscos i amb gestors institucionals (ajuntaments, parcs naturals, enginyers forestals comarcals...).  

 

Les tasques varien en funció del projecte, consulta aquesta informació a la descripció de cada projecte.

EQUIPAMENT PERSONAL

Treballem entre 1.300 i 2.000 metres d'alçada, en clima d'alta muntanya, tant si neva com si plou. A l'estiu tant pot fer calor com fred!

 

Una roba adequada ens pot evitar moltes incomoditats. Aconsellem que porteu roba d'abric i també d'estiu (abrigar-se per capes), incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable.

 

És imprescindible unes botes de muntanya de canya mitja o alta i calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir, una motxilla petita de dia, cantimplora i una llanterna de butxaca.

 

Recomanem portar gorra, protecció solar, ulleres de sol, repel·lent d'insectes i allò que penseu que us pot ser útil a l'aire lliure.

Un equipatge/motxilla per persona.

bottom of page