top of page

Celebrem els 10 anys amb els socis a la trobada d’hivern i assemblea anual.

Del 3 al 5 de març de 2017, vam celebrar la trobada d’hivern i assemblea anual de socis al Refugi del Fornet (Vall de Bonabé, Pallars Sobirà).

A l’assemblea general, que va ser l’acte central de la trobada, vam poder compartir amb els socis assistents un resum de les activitats realitzades durant l’any 2016 i, en especial, els resultats de les feines a bosc dels nostres projectes, des dels ja consolidats, com és el cas del projecte al Massís de l’Orri, fins als més recents com el projecte a Ginestarre (Esterri de Cardós) i els cursos de formació en bioenginyeria, realitzats a Talarn i a Tolzó el 2016. També vam presentar les dates de les activitats previstes per a aquest 2017, entre les que destaquem les dotze setmanes de voluntariat a bosc que durem a terme entre el 3 de juliol i el 24 de setembre de 2017.

Com a celebració dels 10 anys de Projecte Boscos de Muntanya aquest 2017, ens van acompanyar en l’esdeveniment diversos col·laboradors en un cap de setmana d’activitats per a la descoberta de Vall de Bonabé. Vam poder gaudir dels magnífics paisatges de l’Alt Pirineu amb la neu acabada de caure, en dues sortides amb raquetes de neu.

De la mà de Marc Garriga (director del Parc Natural de l’Alt Pirineu), vam descobrir el patrimoni cultural i natural que es conserva a la Vall de Bonabé: les bordes de Pubill i de Perosa i la impressionant avetosa del Bosc de Cireres, un dels boscos madurs més antics i ben conservats de Catalunya.

Jordi Guillén (Fundación Oso Pardo) ens va guiar pel territori de l’ós, a través dels boscos de l’Anyerar, tot desvetllant-nos alguns dels secrets de la biologia de l’ós bru i el seu projecte de reintroducció als Pirineus (PirosLIFE). Maria Pou, de l’Associació Naturalista La Paniquella, ens va presentar el Passaport Pas de l’Óssa, dissenyat per a la descoberta en família de l’ós bru i el seu territori.

I a la nit, el cel estrellat del Pallars ens guardava una sorpresa: una interessant sessió d’astronomia i llegendes sobre les constel·lacions a càrrec de Montse Ballbè (Obaga Activitats).

El grup ens vam allotjar al Refugi del Fornet, un fantàstic refugi de muntanya regentat per la família Fidler, el René i la Tatiana, dos enamorats de la muntanya que ens van rebre amb un tracte molt acollidor i una cuina de qualitat.

Gràcies a tots els socis, participants i col·laboradors de la trobada! I a tots els que continueu donant suport als boscos i paisatges de muntanya!

Visita l'àlbum de la Trobada d’Hivern 2017

bottom of page