6 torns disponibles:
del 2 de juliol al 12 d'agost 

MASSÍS DE L'ORRI

EL GALL FER I LA FORÇA DE L'AIGUA

Bioenginyeria de paisatge, gestió forestal i manteniment de pastures al barranc de Port-Ainé i entorn del Massís de l’Orri (Pallars Sobirà).

6 torns disponibles:
del 13 d'agost al 23 de setembre

GINESTARRE

PASTURES I RAMATS AL TERRITORI DE L'ÓS

Recuperació i manteniment de pastures i camins ramaders tradicionals i gestió forestal sostenible en l’entorn de la Vall de Cardós (Pallars Sobirà).

INSCRIU-TE!
2 torns disponibles:
del 13 d'agost al 26 d'agost
MÉS INFORMACIÓ
INSCRIU-TE!
2 torns disponibles:
del 27 d'agost al 9 de setembre
MÉS INFORMACIÓ
Ripollès
Alinyà
MÉS INFORMACIÓ

CONDICIONS PRINCIPALS*

  1. Cal ser major d'edat per participar. De 18 fins a 88 anys.

  2. Cal una condició física suficient per treballar a la muntanya (terreny amb pendent) i suportar puntualment inclemències meteorològiques (pluja/fred).

  3. No calen coneixements de cap mena, però sí ganes de treballar en equip i col·laborar en les tasques diàries del campament.

  4. El Projecte cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les despeses d'anada i tornada fins al projecte corren a càrrec dels participants.

  5. Cal dipositar una fiança de 100 € per a confirmar la inscripció que et serà retornada un cop finalitzada l'estada de voluntariat. 

  6. El pagament de les donacions i el retorn de la fiança s'efectuarà per domiciliació bancària. (Per què demanem una fiança?)

*Consulta les condicions especials

DURADA

Les estades tenen una durada d'una setmana.

Arribem la tarda d'un dilluns i ens establim a l'allotjament previst per a cada projecte.

De dimarts a dissabte: matinem, esmorzem, anem a treballar i dinem a bosc.

A mitja tarda tornem a l'allotjament on més tard s'ofereix el sopar.

El diumenge al matí finalitza l'estada.

TRANSPORT

A tots els projectes s'hi arriba en transport públic. El primer i últim dia es recullen/entreguen els participants en un lloc concret per a cada projecte (el punt de trobada s’indica als participants amb plaça confirmada, amb antelació a l’inici de la setmana de voluntariat).

 

El trasllat fins el campament es realitza amb vehicles de l'organització i/o vehicles dels participants, segons projecte.

 

Per minimitzar la petjada ecològica, l'organització enviarà als participants de cada setmana que així ho desitgin, un llistat de contactes per tal de compartir vehicles. 

ALLOTJAMENT

Al projecte a Ginestarre (Esterri de Cardós), ens allotgem sota cobert, en una antiga casa pairal en restauració: hi ha lliteres, però cal dur sac de dormir.

Al Projecte a Massís de l’Orri muntem un campament a l’aire lliure: cal sac de dormir, màrfega i tenda de campanya.

Els participants col·laboren en les tasques d’intendència i manteniment de l’allotjament.”

ALIMENTACIÓ

El servei de cuina corre a càrrec de l’organització. Seguim una dieta equilibrada feta per una dietista. Mengem poca carn, productes ecològics i de Km.0 en la mesura que podem. Si necessiteu algun producte en concret, us el podeu portar de casa. El menú és únic per a tots els participants.

Vegetarians, celíacs i intolerants alimentaris, ho hauran de notificar en el formulari d'inscripció.

FEINES AL BOSC

Cada matí, en funció de les condicions del bosc i del grup, s'organitza la distribució de tasques.

L'equip del projecte orienta als participants en les feines. Col·laborem amb els propietaris dels boscos i amb gestors institucionals (ajuntaments, parcs naturals, enginyers forestals comarcals...).  

 

Les tasques varien en funció del projecte, consulta aquesta informació a la descripció de cada projecte.

EQUIPAMENT PERSONAL

Treballem entre 1.300 i 2.000 metres d'alçada, en clima d'alta muntanya, tant si neva com si plou, i a l'estiu també fa fred!

 

Una roba adequada ens pot evitar moltes incomoditats. Aconsellem que porteu roba d'abric, incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable.

 

És imprescindible un parell de botes de muntanya de canya alta i calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir, una motxilla petita de dia, cantimplora i una llanterna de butxaca.

 

Recomanem portar gorra, protecció solar, repel·lent d'insectes i allò que penseu que us pot ser útil a l'aire lliure.

Un equipatge/motxilla per persona.